Мелітопольський реконструктор отримав підозру за участь в «батальйоні Судоплатова»

Переглядів: 570

21 вересня 2023 17:20

Мелітопольський реконструктор отримав підозру за участь в «батальйоні Судоплатова» фото

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності мелітопольцю Євгену Горлачову.

Колишній реконструктор та військовослужбовець Нацгвардії вербував мешканців ТОТ до карманного підрозділу гауляйтера Євгена Балицького, а тепер став «депутатом» окупаційного «Заксобранія» Запорізької області.

Повідомлення про підозру оприлюднене на сайті Офісу генпрокурора України, передає Центр журналістських розслідувань.

Правоохоронці довели, що Горлачов добровільно зайняв посаду заступника командира батальйону у незаконному воєнізованому формуванні «ГУП «Добровольческий батальон имени П.А. Судоплатова» ВГА Запорожской области», створеному на ТОТ Запоріжчини гауляйтером Євгеном Балицьким.

В батальйоні Горлачов відповідав за оформлення i зарахування до його лав лояльних до держави-агресора місцевих мешканців з числа діючих та колишніх співробітників правоохоронних органів України, а також виконував загальне керівництво незаконним підрозділом.

За скоєний злочин йому заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності – участі громадянина України в незаконному воєнізованому формуванні, створеному на тимчасово окупованій території ( ч. 7 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Оголошення підозри співпало зі скоєнням Євгеном Горлачовим ще одного злочину. 

20 вересня він приступив до виконання обов’язків «депутата» окупаційного органу влади – «Заксобранія» Запорізької області.

Як повідомляв ЦЖР в розслідуванні «Хто формує «Добровольчі загони колаборантів на півдні України», раніше Горлачов служив у військовій частині 3033 Національної гвардії України, що дислокується у Запоріжжі, Мелітополі, Енергодарі й Бердянську.

У 2006 році став співзасновником і керівником історико-патріотичного товариства «Протистояння», яке організовувало на Мелітопольщині реконструкцію прориву радянськими військами німецької лінії оборони «Вотан». Активними учасниками реконструкції були Горлачов і Балицький.

У квітні 2022 року Горлачов, якого Балицький призначив директором краєзнавчого музею, знайшов і передав окупантам колекцію скіфського золота із Мелітопольського кургану, яку співробітники музею сховали у підвалі музею після захоплення міста. Викрадена колекція налічує 198 золотих артефактів.

В квітні 2023 року Горлачов як «директор музею» отримав від президентеа РФ Володимира Путіна медаль «За отвагу».




Схожі новини: