Південна Корея ввела санкції через торгівлю зброєю проти трьох країн, включно з Росією

Переглядів: 488

21 вересня 2023 14:45

Південна Корея ввела санкції через торгівлю зброєю проти трьох країн, включно з Росією фото

Міністерство закордонних справ Південної Кореї 21 вересня повідомила, що країна запровадила нові санкції проти 10 осіб і двох організацій у зв’язку з ядерною програмою Північної Кореї та торгівлею зброєю з трьома країнами, включаючи Росію.

Міністр оборони Північної Кореї та начальник штабу її збройних сил є одними з осіб, яким загрожують нові санкції, йдеться в заяві міністерства.

В міністерстві додали, що санкції є відповіддю на незаконну діяльність Північної Кореї, яка загрожує світовій спільноті, а також миру та стабільності на Корейському півострові.

Зазначається, що санкції проти чотирьох осіб і двох організацій, пов’язаних із торгівлею зброєю Північної Кореї з трьома країнами, включаючи Росію, стосуються словацької компанії Versor SRO та її виконавчого директора Ашота Мкртичева зі Словаччини.

Деталі торгівлі зброєю в міністерстві не повідомляють.

Санкції проти міністра оборони КНДР і начальника штабу військових є відповіддю на ядерні та ракетні розробки КНДР, зазначили в міністерстві.

20 вересня у своєму зверненні до Генеральної Асамблеї ООН президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що його країна спільно зі своїми союзниками “не буде стояти осторонь”, якщо Північна Корея отримає допомогу Росії для посилення своїх можливостей зброї масового знищення.

Джерело: Букви




Схожі новини: