У Запоріжжі судитимуть злочинців, які облаштували нарколабораторію на закинутій фермі

Переглядів: 377

21 вересня 2023 11:45

У Запоріжжі судитимуть злочинців, які облаштували нарколабораторію на закинутій фермі  фото

Зловмисники на території закинутої ферми облаштували сучасну високотехнологічну нарколабораторію, де виготовляли психотропну речовину «Альфа-PVP».

26-річний житель Дніпропетровщини організував наркобізнес та залучив до незаконної діяльності ще двох місцевих чоловіків, віком 27 та 35 років. Вони облаштували нарколабораторію з виготовлення «Альфа-PVP» на орендованій закинутій свинофермі у Нікопольському районі. Фігуранти придбали спеціальний промисловий реактор та інше необхідне лабораторне обладнання, яке використовується для синтезу хімічних сполук. Готову продукцію рекламували через дві наркокрамниці в Інтернеті, а збували виключно гуртовими партіями вагою від одного кілограма. Відправляли «товар» поштою по території всієї країни, отримуючи розрахунок у криптовалюті.

Припинили злочинну діяльність групи оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій та Дніпропетровській областях разом зі слідчими обласного главку поліції. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Запорізькій області. 

Досудове розслідування здійснювалось під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя.

19 вересня обвинувальний акт обвинувальний акт відносно трьох осіб скеровано до суду.

За приступну незаконну діяльність обвинуваченим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення строком до дванадцяти років із конфіскацією майна.




Схожі новини: