Питна вода: у Запорізькому районі реєструвалися відхилення у показниках

Переглядів: 372

21 вересня 2023 09:30

Питна вода:  у Запорізькому районі реєструвалися відхилення у показниках  фото

Значення якісної питної води для здоров’я людини важко переоцінити. Стан організму людини залежить від способу життя, харчування, генетики, повітря і, звісно ж, питної води. Численні віруси та бактерії у воді призводять до епідемій, захворювань та отруєнь. А чиста вода – це наше життя, здоров’я і довголіття!

Щоденно фахівці санітарно-гігієнічної лабораторії ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» здійснюють моніторингові дослідження якості питної води.

За даними завідувача відділу моніторингу та реагування на небезпеки Євгена Тулушева, з початку 2023 р. в Запорізькій області відібрано 1 351 пробу на мікробіологічні, 1 151 пробу на санітарно-хімічні та 21 пробу на паразитологічні показники. Відсоток нестандартних проб по мікробіологічних показниках складає 1,4 %, що свідчить про низький ступінь потенційного епідемічного ризику питної води.

"По санітарно-хімічних показниках відсоток відхилень дещо вищий і складає 7,9%. Відхилення реєструвались у населених пунктах Запорізького району Запорізької області за наступними показниками: «хлороформ», «перманганатна окиснюваність», «каламутність», «забарвлення», «запах», «залізо» та інші.

Результати проведених досліджень свідчать про тенденцію до збільшення кількості нестандартних результатів щодо якості питної води за санітарно-хімічними показниками", повідомляє ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

До речі,  на базі  обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України для населення та підприємств проводяться лабораторні дослідження якості питної води з артсвердловин, колодязів та каптажів, води водопровідної.  Тел. для довідок: тел.: (061) 702-34-45, 702-35-08)

 Цінуйте чисту воду! Вода – життя, чиста вода – основа здоров’я!




Схожі новини: