Як запорізьким пенсіонерам поновити виплату пенсій

Переглядів: 430

21 вересня 2023 10:00

Як запорізьким пенсіонерам поновити виплату пенсій фото

Для поновлення виплати пенсії пенсіонеру необхідно звернутись до територіального органу Пенсійного фонду України з відповідною заявою.

Про алгоритм, за яким пенсіонеру треба діяти, розповідає начальниця Головного управління ПФУ в Запорізькій області Світлана Жмурко.

Поновлення виплати пенсії здійснюється за документами, що є в пенсійній справі або заявник може надати інші наявні документи (про стаж, заробітну плату, інші документи, що можуть вплинути на розмір пенсії).

«Разом з тим, законодавством передбачено, що у період дії воєнного стану в Україні та протягом трьох наступних місяців після місяця, в якому його буде припинено чи скасовано, заява про поновлення пенсії та документи, необхідні для поновлення пенсії, особами, які тимчасово проживають за кордоном, можуть надсилатись поштою.

До заяви про призначення пенсії такі особи додають копії документів, в тому числі документів про отримання тимчасового захисту або статусу біженця та реєстрацію їх місця тимчасового проживання / перебування за кордоном (з перекладом), засвідчені дипломатичним представництвом або консульською установою України або нотаріально та додатково документ про посвідчення факту, що фізична особа є живою», - зазначила Світлана Жмурко.




Схожі новини: