Михайло Кумок: Новорічне. Роздуми біпатрида

Переглядів: 363

17 вересня 2023 23:45

Михайло Кумок: Новорічне. Роздуми біпатрида фото

16 вересня в Ізраїлі настав Новий рік. А я відзначив рік безвилазного перебування на історичній Батьківщині.

Вперше я прилетів сюди 1995-го, бував регулярно, з 2017-го громадянин не тільки України, але й Ізраїля (тобто біпатрид), у Тель-Авіві живуть обидві наші дочки. Ми з дружиною планували жити на дві країни, але, звісно, ​​не так, як вийшло. Будь проклята війна і розв'язав її вовкулак путлер.

Я громадянин України та Ізраїлю, і мені боляче спостерігати, як два моральні виродки заважають розвитку українсько-ізраїльської дружби та співпраці. Звати їх Бібі Нетаньяху (поки що прем'єр Ізраїлю) та Євген Корнійчук (поки що посол України в Ізраїлі).

З одного боку, Зеленський вказує на Ізраїль як приклад «довгою війни» проти ворогів куди більш численних.

https://www.mv.org.ua/news/267740-zelenskii_nazvav_umovu_za_jakoi_ukraina_gotova_voyuvati_dovgo.html

З іншого боку, в Україні явно незадоволені невизначеністю позиції нинішнього ізраїльського керівництва щодо рашистської агресії проти нашої держави.

https://www.vesty.co.il/main#google_vignette

Сподіваюся, ізраїльський Майдан, у якому я активно беру участь (https://www.mv.org.ua/news/267282-mii_tretii_maidan_chi_spracyue_moja_legka_ruka_v_izraili.html) , призведе до дострокових виборів у кнесет і зміні влади. Сподіваюся, моє розслідування приведе до зміни українського посла в Ізраїлі, причому найближчим часом.

 




Схожі новини: