Список розширили: п’ять об’єктів Запорізької області увійшли до карти «Туристичних магнітів України»

Переглядів: 784

17 вересня 2023 12:00

Список розширили: п’ять об’єктів Запорізької області увійшли до карти «Туристичних магнітів України» фото

З метою стимулювання внутрішнього ринку подорожей та підтримки туристичної галузі і її місії презентувати нашу історію, культурну та релігійну спадщину як для самих українців, так і для іноземців, Державне агентство розвитку туризму України разом з представниками місцевої влади, активним бізнесом та регіональними профільними асоціаціями розширили карту «Туристичних магнітів України».

Голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів зазначила, що «2023 рік для туристичної галузі України став роком внутрішнього туризму. Завдяки українцям, які продовжують подорожувати і відпочивати у своїй країні, туристична галузь може функціонувати та сплачувати податки». Це збережені робочі місця і професійні кадри галузі в регіонах, можливість розвитку туристичної інфраструктури.

До розширеного списку увійшло 170 визначних туристичних місць з усіх 25 регіонів України.

Запорізька область представлена 5 об’єктами:

  • Національний заповідник «Хортиця»
  • КЗ «Запорізький обласний краєзнавчий музей» Запорізької обласної ради
  • «Кам’янське городище — столиця Скіфського царства IV-III ст. до н.е.»
  • Історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова»
  • Національний історико-археологічний заповідник «Кам'яна Могила».

"На жаль, три об’єкти зі списку - історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова», Національний історико-археологічний заповідник «Кам'яна Могила» та «Камʼянське городище» - знаходяться на тимчасово окупованій російськими агресорами території.

Немає сумніву, що завдяки героїчним зусиллям воїнів Сил оборони, які звільняють від московської орди Запорізьку область, ці пам’ятки української історії скоро знову стануть доступними для українців та іноземних туристів", - зазначається на фейсбук-сторінці Національного заповідника "Хортиця".

Карту туристичних магнітів України дивіться за посиланням: http://surl.li/kzmmz

 




Схожі новини: