Ігаль Левін: Навіщо Україна завдає ударів по російських великих десантних кораблях і виводить їх один за одним?

Переглядів: 388

16 вересня 2023 09:30

Ігаль Левін: Навіщо Україна завдає ударів по російських великих десантних кораблях і виводить їх один за одним? фото

Навіщо Україна завдає ударів по російських великих десантних кораблях (ВДК) і виводить їх один за одним?  Ні, не через побоювання морського десанту. рф не може навіть на Місяць модуль посадити, що вже говорити про десант на береги України.

Справа у тому, що ВДК покликані врятувати російську логістику в той момент коли Сили оборони України переріжуть залізничну гілку через Токмак Після цього постачати паливом своє армійське угруповання в окупованих районах Запорізької області (і в південній частині Донецької) росіяни планують через  окупований Маріуполь, перекидаючи паливо та важкі вантажі за допомогою ВДК.

До речі, саме тому вони зараз працюють над відновленням залізничної гілки в маріупольському порту. Якщо Україна зможе перерізати артерію, що йде через Токмак (її і так уже майже не використовують через фронт, що наближається), і позбавить російський чорноморський флот транспортних можливостей, то це, за фактом, створює свого роду A2AD зону (anti-access and area denial – зона заборони доступу) для російської логістики.

А без палива (і регулярного підвезення БК, медичних запасів, обладнання тощо) воювати дуже складно, м'яко кажучи.

Автор: Ігаль Левін, аналітик, офіцер Армії оборони Ізраїлю




Схожі новини: