Російський гарнізон оточили і знищили: Генштаб офіційно підтвердив звільнення Андріївки

Переглядів: 457

15 вересня 2023 18:00

Російський гарнізон оточили і знищили: Генштаб офіційно підтвердив звільнення Андріївки фото

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Бахмутському напрямку противник не полишає спроб прорвати оборону Збройних Сил України в районі Богданівки.

В свою чергу, за інформацією Генштабу ЗСУ, Сили оборони в ході наступальних дій мали частковий успіх в районі Кліщіївки. В ході штурмових дій оволоділи Андріївкою Донецької області, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

Про звільнення населеного пункту Андріївка офіціально повідомила на своїй сторінці і Третя Окрема Штурмова Бригада, яка розбила вщент 72 омсбр рф.

«В результаті блискавичної операції російський гарнізон Андріївки був оточений, відрізаний від основних сил та знищений. За дві доби Третя окрема штурмова бригада ліквідувала:

  • начальника бригадної розвідки ворога;
  •  трьох комбатів;
  •  та майже всю піхоту 72 бригади, разом з офіцерами і значною кількістю техніки.

Станом на зараз бої тривають, наші підрозділи продовжують закріплюватись на нових позиціях. Відтак про конкретні цифри 200х, 300х противника та інші найцікавіші деталі операції — згодом.

Підкреслюємо, підрозділи 72-ї омсбр рф неодноразово діставали вагомих втрат та поразок від зіткнень з Третьою штурмовою раніше. Тепер, після відновлення та перегрупування, ворог зазнав тотального провалу.

Взяття та утримання населеного пункту Андріївка — наш шлях до прориву на правому фланзі від Бахмута, і ключ до успіху всього подальшого наступу. За результати цих боїв ми платимо високу ціну. І за кров кожного нашого бійця буде відплачено тільки кров’ю», - зазначається у повідомленні бригади. Наші воїни — титани!

Звільнена Андріївка на Донеччині знищена вщент - немає навіть де встановити прапор. Пресофіцер 3-ОШБр Олександр Бородін зазначив, що росіяни запекло обороняли селище, був потужний вогонь артилерії, застосування дронів-камікадзе та дуже щільне мінування.

"Під час просування ми були дуже обережні, щоб зберегти максимальну кількість бійців. Самої Андріївки вже немає, вона повністю знищена, але цей квадрат дуже важливий", - сказав Бородін.

Нагадаємо, вчора першою про звільнення Андріївки повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Військові відразу спростували її  заяву, зазначивши, що бої за населений пункт ще тривають.  Ганна Маляр відредагувала своє повідомлення, зазначивши, що стався"комунікаційний збій". І от сьогодні військові офіційно повідомили про звільнення Андріївки, яку ворог практично знищив.

 

 




Схожі новини: