Заблокована картка: що робити запоріжцям, якщо пенсійні кошти перестали надходити

Переглядів: 449

15 вересня 2023 12:39

Заблокована картка: що робити запоріжцям, якщо пенсійні кошти перестали надходити фото

Якщо пенсійні кошти перестали надходити на банківську картку, перш за все, необхідно з’ясувати в органах Пенсійного фонду України: чи проводилось нарахування пенсії у виплатному періоді?

У яких випадках виплата пенсії може припинятись та алгоритм дій отримувача пенсійної виплати роз’яснює начальниця Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Світлана Жмурко.

- Пенсіонеру треба особисто звернутись до будь-якого сервісного центру Фонду або через вебпортал електронних послуг за адресою: https://portal.pfu.gov.ua, або зателефонувати на «гарячу лінію» Головного управління Пенсійного фонду в області 0800609580.

Якщо з’ясовано, що нарахування пенсії продовжується, звернутись до відповідного банку з приводу з’ясування підстав блокування картки.

Відповідно до ст. 49 Закону України № 1058 «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» за рішенням органів Пенсійного фонду України виплата пенсії може припинятись: у разі призначення пенсії на підставі документів, що містять недостовірні відомості; на весь час проживання пенсіонера за кордоном, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України; у разі смерті пенсіонера.

Разом з цим, якщо суми пенсії та грошової допомоги одержуються за довіреністю більш як один рік або не одержуються з поточного рахунка більш як один рік, уповноважений банк повідомляє про це відповідному органу Пенсійного фонду, в такому випадку одержувачу необхідно подати нову заяву до органу Пенсійного фонду згідно з вимогами Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.1999 № 1596.

У разі невиконання одержувачем цієї вимоги, орган Пенсійного фонду припиняє перерахування пенсії та грошової допомоги на поточний рахунок у визначену заявником установу уповноваженого банку та проводить виплату через пошту за місцем фактичного проживання пенсіонера в населеному пункті у межах України», - зазначила Світлана Жмурко.




Схожі новини: