В українських чартах знову лідирує російська музика

Переглядів: 623

11 вересня 2023 16:20

В українських чартах знову лідирує російська музика фото

Попри повномасштабне вторгнення РФ, що триває, та щодня приносить руйнування на українську територію, громадяни України заслуховуються російською музикою, що є частиною культури країни-агресорки.

Вже не вперше рейтинги музичних чартів очолюють треки російських виконавців. Водночас варто зауважити, що вподобання української музики все ж зростає у суспільстві.

Втім, зокрема у рейтингах Spotify на другій сходинці розмістився трек росіянина Кирила Курсєдова, тоді як на третьому місці — репер Алішер Валєєв, відомий як Morgenshtern.

На YouTube ситуація не надто відрізняється, щобільше, Morgenshtern тут посідає вже перше місце. За ним розмістилися українські виконавці, та вже четверта сходинка — за росіянином репером Oxxxymiron.

Водночас у додатку Apple Music російські музиканти не потрапили на перші позиції рейтингу, тут переважають нині україномовні треки, одначе, 21 місце посідає трек російського репера By Индия та музиканта з Казахстану The Limba.

Збільшення кількості авдиторії російських виконавців призводить до збільшення їхніх статків, що своєю чергою, збільшує податок до бюджету РФ. Водночас кошти з російського бюджету скеровують на оснащення армії РФ: ворожий уряд закуповує зброю, амуніцію та військову техніку, аби продовжувати повномасштабну війну проти України, в якій щодня українські воїни стримують спроби росіян окупувати території, вчинити геноцид та стерти ідентичність української нації.

Нагадаємо, що у квітні 2022 року вперше за всю історію незалежності перші рядки українських чартів займали не лише українські виконавці, а й україномовні треки.

Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав Deezer, Apple, Youtube Music та Spotify заблокувати всіх російських виконавців.

Глава відомства пояснив, що російський шоу-бізнес продовжує заробляти мільярди на основних музичних стрімінгових платформах.

Так звані артисти держави-агресора відкрито схвалюють війну і щодня фінансують російську армію. Хтось просто виплачує податки до бюджету РФ, хтось відкрито донатить. Усе це конвертується в ракети, які летять на українські міста та вбивають мирних людей, — пояснив він.

Джерело: Букви




Схожі новини: