В одному з районів Запоріжжя у гаражі облаштували “наливайку”

Переглядів: 410

8 вересня 2023 14:50

В одному з районів Запоріжжя у гаражі облаштували “наливайку” фото

Чергову незаконно встановлену тимчасову споруду прибрали у Шевченківському районі. Цього разу – це металевий гараж, власники якого не тільки здійснювали тут прийом вторинної сировини, але й створили так звану «наливайку».

На діяльність горе-підприємців поскаржилися мешканці прилеглих будинків. За результатами перевірки, яку провела Інспекція з благоустрою, ухвалили рішення про демонтаж гаража. Про це повідомляється на сайті Запорізької міськради.

Демонтаж здійснюється лише у разі, якщо тимчасові споруди встановлені без дозвільних документів та порушують Правила благоустрою території міста. Недобросовісних підприємців зобов’язують демонтувати такі об’єкти самостійно, інакше - це роблять примусово силами комунальних служб та підрядників. Зокрема до таких робіт за потреби можуть бути залучені КП «Водоканал», «Запоріжміськсвітло», «ЕЛУАШ».

-За даними проведених перевірок, виконавчий комітет міськради може прийняти рішення про усунення наслідків порушення Правил благоустрою та визначити виконавця даного рішення. Якщо суб’єкт самостійно не здійснює демонтаж, тоді повноваження покладаються на визначений у рішенні орган, у цьому випадку - це департамент муніципального управління міськради, який в межах визначених законодавством, може здійснити демонтаж незаконно встановленого об’єкта. У разі якщо у людини будуть отримані дозвільні документи на розміщення даної тимчасової споруди, вона зможе вже на законних підставах встановити даний об’єкт, - говорить юрисконсульт відділу Департаменту правозабезпечення Запорізької міської ради Дарина Шурига.

Цього року у Запоріжжі було демонтовано близько 30 незаконно встановлених об’єктів.




Схожі новини: