Мешканка окупованого Мелітополя добровільно пішла на співпрацю з загарбниками

Переглядів: 393

7 вересня 2023 18:00

Мешканка окупованого Мелітополя добровільно пішла на співпрацю з загарбниками фото

Правоохоронці з’ясували, що на співпрацю з російськими загарбниками також погодилась 48-річна мешканка окупованого Мелітополя.

Жінка добровільно працевлаштувалась на посаду «заместителя начальника отдела трудоустройства Центра занятости населения министерства труда и социальной политики военно-гражданской администрации Запорожской области», пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

24 серпня працівники слідчого управління поліції області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури заочно повідомили фігурантці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Раніше поліція повідомляла, що троє жінок проявили антиукраїнську позицію, погодились на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора співпрацювати та обійняли посади в незаконно створеному органі влади - «Центр занятости населения министерства труда и социальной политики военно-гражданской администрации Запорожской области.

Працівники поліції наголошують, що повідомити про прихильників «руського миру» можна через чат-бот «Воєнні злочини рф у Запорізькій області» за посиланням https://t.me/zpsuvrzuuzk.




Схожі новини: