Запоріжжя стане першим містом нового сезону патріотичного проєкту «Як звучить Україна»

Переглядів: 611

6 вересня 2023 17:45

Запоріжжя стане першим містом нового сезону патріотичного проєкту «Як звучить Україна» фото

Раніше знімальна група цього тревел-шоу вже побувала в Чернігові, Одесі, Львові та Карпатах. У Запоріжжі частина зйомок відбулася в «Незламному хабі».

У «Незламному хабі» запорізький музикант Денис Васильєв познайомив знімальну групу ютуб-проєкту «Як звучить Україна» з унікальними музичними інструментами, які створив сам із командою однодумців у своїй майстерні. Про це повідомляється на сайті Запорізької міської ради. Своїм звучанням інструменти вразили і творчу команду зі столиці. Митець розповідає: дізнавшись про проєкт «Як звучить Україна», одразу запросив його ініціаторів до Запоріжжя.

- Коли я побачив такий надпотужний творчий креативний проект, то одразу зрозумів, що це шанс для нашого міста прозвучати на рівні країни. Я сподіваюсь, що коли вийде сама передача, сам фільм, це буде дуже приємний звуковий акустичний сюрприз не лише для наших місцевих запоріжан, але й для всієї України, - говорить Денис Васильєв, музикант, директор Музею історії музичних інструментів «BarabanZa».

Запоріжжя – столиця металургії, тому музиканти обрали зі своєї колекції переважно металеві музичні інструменти, хоча є і глиняні, зокрема «Химери, що співають». В творчій добірці також є каміння, що звучить, а ще хендпан, агого, флейти, бубни, дримби. Саме мелодіями та звуками цих інструментів, які існують в єдиному екземплярі в колекції запорізького музею, звучить наше місто.

Блогер-мандрівник, ведучий та співавтор шоу «Орел та Решка» Євген Синельников та український музикант-композитор Євген Філатов, який є ведучим проєкту «Як звучить Україна», з цікавістю познайомились з унікальними музичними інструментами та спробували на них заграти. Все зафіксували, аби згодом здивувати всю країну.

- Ми звикли, коли мандруємо, ми їздимо і дивимось. Дивимось на міста, дивимось на людей, а ми пропонуємо прислухатись до своїх міст, бо в кожному місті є свої унікальні звуки, які притаманні лише йому. Запоріжжя не звучить, як Полтава. Воно має свій унікальний звук. І саме за цим унікальним звуком ми й приїхали. Ці звуки ми шукаємо, записуємо і після того робимо з цього музику, виходить прям музичний трек, - розповідає режисер-постановник проєкту «Як звучить Україна» Євген Синельников.

У Запоріжжі автори патріотичного проєкту побачили ще багато цікавинок. Побували, зокрема, на одному з металургійних підприємств та о. Хортиця. Невдовзі вся Україна почує, як звучить Запоріжжя.




Схожі новини: