Землю у вересні накриють потужні магнітні бурі: названо дати

Переглядів: 481

5 вересня 2023 08:17

Землю у вересні накриють потужні магнітні бурі: названо дати  фото

Землю знову накриють магнітні бурі. Найближче обурення геомагнітного поля цього місяця варто очікувати уже 6-8 вересня. Згодом упродовж місяця спостерігатиметься ще три хвилі магнітних бур.

Перша хвиля магнітних бур пройде в період від 6 до 8 вересня. Про це повідомляє ТСН з посиланням на Центр прогнозування космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США.

"Наступне активніше збудження геомагнітного поля слід очікувати вже 14 вересня. Наступними днями – у період від 15 до 17 вересня також можливі магнітні бурі, але з меншою інтенсивністю", – йдеться у повідомленні.

Водночас останню магнітну бурю у цього місяця прогнозують 23 вересня. Попри це, фахівці зазначають, що прогноз на такий тривалий період може бути неточним і дата початку геомагнітного збудження може трохи відхилитися.

"Під час магнітних бур у людей можуть виникнути апатія, тривога, дратівливість та невизначеність в ухваленні рішень. Також слід врахувати, що можливі прояви серйозніших проблем зі здоров'ям. До таких можна віднести схильність до утворення тромбів, підвищення артеріального тиску та мігрень", – кажуть фахівці.

За їхніми словами, метеозалежним людей у цей час варто відмовитися від великих фізичних навантажень, натомість присвятити цей період період відпочинку та турботі про своє фізичне та ментальне здоров'я.

"Для цього можна приймати теплі трав'яні ванни, пити більше води та не навантажувати нервову систему", – вказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що магнітні бурі роблять нервову систему людини більш чутливою. Але існує три основних способи покращити своє самопочуття.

Зазначимо, Центр прогнозування космічної погоди (SWPC) Національної метеорологічної служби США оцінює геомагнітні бурі за шкалою від 1 до 5, де 1 вважається незначним, а 5 – екстремальним.




Схожі новини: