Румунія заперечує, що "Шахеди" вибухнули на її території

Переглядів: 366

4 вересня 2023 15:30

Румунія заперечує, що Шахеди вибухнули на її території фото

У Міністерстві оборони Румунії заперечили інформацію української сторони про падіння російських ударних дронів на території Румунії під час нічної атаки 4 вересня.

Як повідомляє "Європейська правда", заяву про це опублікувало Міністерство національної оборони Румунії.

Румунське оборонне відомство заявило, що "категорично заперечує" падіння російських безпілотників на території Румунії: "Міністерство категорично заперечує інформацію, що з'явилася в публічному просторі, про так звану ситуацію... за якої російські безпілотники впали на національну територію Румунії".

"Відповідальні структури Міністерства національної оборони у реальному часі моніторили ситуацію у зв’язку з атакою російських безпілотників проти інфраструктури біля українських портів на Дунаї і минулої ночі, і в суботу та неділю. У жодному з епізодів використані РФ ударні засоби не становили прямої воєнної загрози для національної території чи територіальних вод Румунії", – йдеться у заяві. 

Одночасно міністерство наголосило, що вважає ці атаки РФ невиправданими і такими, що суперечать міжнародному гуманітарному праву. 

Міноборони додає, що застосовує заходи підвищеної пильності на суходолі, у морі та у повітрі і "робить свій внесок у посилення оборони й стримування на східному фланзі згідно з національними планами та планами у рамках НАТО".

В МЗС України з посиланням на Держприкордонслужбу повідомили, що під час атаки на українські порти на Дунаї у ніч на 4 вересня російські "Шахеди" впали на території Румунії, та додали фото вибуху з іншого боку Дунаю.

"Це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО", — заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Джерело: Европейська правда 




Схожі новини: