В Україні розпочався національний відбір на участь у Євробаченні-2024: які є нововведення

Переглядів: 597

1 вересня 2023 19:45

В Україні розпочався національний відбір на участь у Євробаченні-2024: які є нововведення фото

Розпочався Національний відбір на участь у пісенному конкурсі "Євробачення-2024". Заявки від артистів прийматимуться до 22 жовтня.

Музичним продюсером Національного відбору вдруге став музикант і композитор Дмитро Шуров (Pianoбой). Цьогоріч у відборі є нововведення — глядачі зможуть обрати одного з фіналістів шляхом онлайн-голосування. Про це повідомляється на сайті  eurovision.ua.

Участь у відборі можуть взяти артисти віком від 16 років. Подати заявку можуть як сольні виконавці, так і гурти, склад яких не перевищує шести осіб. Хронометраж пісні має становити не більше трьох хвилин. Допускаються лише оригінальні пісні, створені без використання інших творів. Також вона має бути такою, що раніше не оприлюднювалася та не виконувалася публічно. Кількість поданих пісень від одного учасника — не обмежена. До того ж, правилами Національного відбору допускається подання демо-версій.

У лонглист увійдуть 20 виконавців. До 20 листопада буде обрано список фіналістів відбору, який включатиме вже 10 артистів. Серед учасників лонглиста, які не потраплять до списку фіналістів, проведуть рейтингове онлайн-голосування, яке визначить ще одного учасника фіналу. Повний список фіналістів оприлюднять до 29 грудня.

Фінал Нацвідбору відбудеться у лютому 2024 року у форматі телевізійного концерту, як і в попередні роки. Склад зіркового журі фіналу оберуть українці шляхом онлайн-голосування.

68-й пісенний конкурс "Євробачення" у травні 2024 року прийматиме Швеція, місто Мальме. Гранд-фінал влаштують на стадіоні Malmö Arena 11 травня, а півфінали відбудуться 7 та 9 травня.




Схожі новини: