Росія вивезла з Курильських островів свої системи ППО

Переглядів: 349

1 вересня 2023 19:03

Росія вивезла з Курильських островів свої системи ППО фото

Росія вивела ракетні комплекси із двох Курильських островів

Росія вивезла з Курильських островів свої системи ППО. Про це пише haggin.az з посиланням на японське видання “Майніті сімбун”.

Це може бути викликано атаками українських безпілотників, що почастішали, а також браком ППО на лінії фронту. Видання посилається на викладача Токійського університету Ю Коїдзумі, який проаналізував супутникові знімки островів Ітуруп та Кунашир, зроблені компанією Maxar Technologies.

ВАЖЛИВО Феміда США тягає Трампа по судах і може посадити його на нари: що це означає для України

2020 року Росія розмістила на цих островах ракетні комплекси С-300 — біля затоки Касатка на Ітурупі та біля Південно-Курильська на Кунаширі. На фото, зроблених до вересня 2022 року, видно транспортно-пускові установки з ракетами, радарами та іншим обладнанням.

Тепер, стверджує Коїдзумі, їх там немає. Ракетні комплекси могли бути перекинуті до західних регіонів для використання у війні проти України. Коїзуму також припускає, що велика кількість старих танків і гаубиць з військової бази на півдні Сахаліну після ремонту була також відправлена на фронт в Україну.

За підсумками Другої світової війни СРСР приєднав до своєї території південні Курильські острови Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї. У 1956 році Радянський Союз і Японія підписали мирну декларацію, за якою Шикотан і Хабомаї мали бути передані Японії після укладання мирного договору. Документ досі не підписано.




Схожі новини: