У Бердянському районі СБУ повідомила про підозру вчительці початкових класів

Переглядів: 565

28 серпня 2023 14:15

У Бердянському районі СБУ повідомила про підозру вчительці початкових класів  фото

Вчителька початкових класів у селі Обіточне раділа приходу окупантів та усіляко їм догоджала. За це її призначили старостою так званого «Обиточненского старостинского округа».  

На цій посаді жінка сприяє діяльності окупаційної влади, допомагає організовувати різні пропагандистські заходи та акції, на яких агітує місцевих жителів підтримувати окупантів. Вона здійснює заходи, щодо впровадження програм соціально-економічного функціонування підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності Обіточненського старостинського округу, за стандартами держави-агресора. Крім того, примушує підприємців перереєстровувати підприємців за законодавством рф.

Про це повідомляється на сайті Запорізької обласної військової адміністрації. 

Відомо також, що «староста» проводила бесіди з педагогами, медичними та соціальними працівниками та схиляла до співпраці з окупаційною владою. Вона збирала інформацію щодо орендарів земельних ділянок та будинків з метою проведення так званої «націоналізації», ініціювала перейменування вулиць та населених пунктів на назви, пов’язані з комуністичним режимом.

За ініціативою зрадниці окупанти проводили перевірки місцевих жителів сіл Обіточне та Салтичія, щоб виявити проукраїнських людей.

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборантки за ч. 5 ст. 111-1  Кримінального кодексу України. 




Схожі новини: