На фронті загинув відомий захисник з Енергодару

Переглядів: 555

28 серпня 2023 11:30

На фронті загинув відомий захисник з Енергодару фото

У тяжких боях за свободу та незалежність України загинув 21-річний енергодарець Савелій Федан

Про загибель відомого в Енергодарі захисника повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов у своєму офіційному Telegram каналі.

"Його ім'я відоме кожному мешканцю нашого міста. Адже юнак від самого дитинства, яке співпало з початком російської агресії, брав активну участь у всіх патріотичних заходах в Енергодарі, активно волонтерив, допомагав військовим та разом з волонтерами у віці 13 років вперше побував на передовій, - йдеться у повідомленні. 

Савелій був надзвичайно талановитим, співав патріотичні пісні власного авторства. З однією з них під назвою «Україна» у 16 років виступав на популярному талант-шоу «Х-фактор».

Прагнення захищати свою Батьківщину від ворога супроводжувало хлопця все життя. Першим кроком стало навчання в Запорізькому обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник». Після його закінчення Савелій вступив до факультету підготовки спеціалістів Десантно-штурмових військ Одеської Військової академії.

Після початку повномасштабної війни Савелій мужньо став на захист України.

Хлопець прожив на світі всього 21 рік…Попереду в нього мало бути довге і щасливе життя. Але життя хлопця обірвала війна, його забрали нелюди, які прийшли на нашу землю вбивати та руйнувати".

- Поділяємо біль втрати та приносимо щирі співчуття родині та близьким, - написав Дмитро Орлов. - Вічна пам'ять, честь та слава полеглому Герою, справжньому Воїну, гідному сину України.

 

 

 




Схожі новини: