Дівчинка з кулькою і медведик у пам“ять: на запорізьких будинках з’явилися стріт-арти з підсвічуванням

Переглядів: 595

27 серпня 2023 21:42

Дівчинка з кулькою і медведик у пам“ять: на запорізьких будинках з’явилися стріт-арти з підсвічуванням фото

Запорізькі художники HELLO та SLEEPY SUN у своїх роботах виступають проти війни та намагаються максимально відобразити емоційний стан українців

На стінах запорізьких будинків почали з’являтися малюнки та інсталяції, які в темний час доби світяться від спалаху камери. Створили їх запорізькі художники HELLO та SLEEPY SUN. Про незвичайні роботи вуличних художників інформує сайт Запорізької міської ради.

Раніше стріт-арт був звичайним хобі митців, з початком повномасштабного вторгнення вони зупинили свою діяльність, але минулорічні масовані обстріли Запоріжжя поставили перед художниками нове суспільно значуще завдання — висвітлювати події війни просто неба.

- Периферійні вироби є в Європі, але загалом більшу частину творчості в нас в Запоріжжі проходить. Тригером стало, це жовтень минулого року, коли по цивільній інфраструктурі та житловим будинкам русня «кліпати» почала, - розповів вуличний художник HELLO.

Центральними персонажами багатьох стінописів є діти, в яких війна забрала спокійне та безпечне дитинство. У місті є кілька робіт, присвячених малечі. Це плюшевий ведмедик на Соборному, 151, котрий райтери зобразили в пам’ять про невинно вбитих мешканців цього будинку. Якщо ж навести ліхтар на малюнок, можна побачили, як іграшку тримає хлопчик.

Ідею двозначності муралісти втілили й в інших своїх роботах. Наприклад, інсталяція на бульварі Шевченка з дівчинкою з повітряною кулею. Якщо зробити фото із спалахом, то можна побачити, що в руках дитина тримає зброю, а на кульці зображений Герб України.

- Ця робота не була пов’язана з якимись подіями саме воєнними, як наші інші. Це грубо кажучи, загальний стан кожного українця останні роки після всіх подій, які відбуваються зараз в Україні, - зазначила вулична художниця SLEEPY SUN.

Фото з сайту Запорізької міської ради




Схожі новини: