У патріотичних кольорах: у Запоріжжі оновили арковий міст

Переглядів: 526

25 серпня 2023 10:40

У патріотичних кольорах: у Запоріжжі оновили арковий міст  фото

Запорізькі комунальники пофарбували огорожу моста у жовтий та синій кольори

На честь державних свят КП "Елуаш" підготувало всім містянам невеличкий патріотичний подарунок. Про це повідомив на фейсбук-сторінці департамент муніципального управління Запорізької міської ради.

«Елуашівці пофарбували арочний міст у патріотичні синьо-жовті кольори. Ми українці і ми цим пишаємось», - зазначається у дописі.

Арковий міст - автомобільний міст через Дніпро у Запоріжжі, що сполучає правий берег міста з островом Хортиця, є найдовшим арковим мостом в Україні. Довжина моста - 320 м, ширина - 20 м, висота — 40 м.

Будівництво мосту, як інформує Вікіпедія, розпочали 21 квітня 1971 року. На його будівництво було виділено 600 тис. карбованців. В будівництві мосту брали участь фахівці будуправління «Дніпробуд-2».

Споруджувати міст завершили у 1974 році. Всього на будівництво було витрачено 3 220 000 радянських карбованців. При будівництві вперше в практиці радянського мостобудування була застосована унікальна 205-метрова металева збірна балка, яка працює разом з балкою жорсткості.

У 2001-2003 роках міст був закритий на капітальний ремонт, причиною стало відколювання частини скелі, на котру опирається одна з його опор.

З аркового мосту відкриваються чудові краєвиди Хортиці і Дніпра.




Схожі новини: