Речові докази вилучено: в Оріхові поліцейські затримали місцевого мародера

Переглядів: 420

24 серпня 2023 09:17

Речові докази вилучено: в  Оріхові поліцейські затримали місцевого мародера фото

До восьми років позбавлення волі загрожує зловмиснику, який обкрадав зруйновані будинки в Оріхові

З початком повномасштабного вторгнення поліція Запорізької області фіксує випадки, коли мародери розкрадали майно громадян, які покинули свої домівки, рятуючись від обстрілів та бомбардувань.

Так, упродовж липня — серпня, як повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області, до працівників Пологівського районного відділу поліції за допомогою звернулися двоє жителів Оріхова. Потерпілі повідомили, що через безпекову ситуацію на деякий час виїжджали з міста, а повернувшись додому виявили крадіжку особистого майна.

На мiсці подiї полiцейськi встановили, що зловмисник зламував замки дверей, проникав до пошкоджених внаслідок обстрів рф приватних будинків та викрадав побутові прилади і комп’ютерну техніку.

У результаті проведення оперативних заходів працівники сектору кримінальної поліції встановили, що до злочину причетний 55-річний місцевий мешканець.

За місцем мешкання чоловіка правоохоронці виявили та вилучили речі потерпілих – відеокамеру, планшет та два цифрових фотоапарата. Після проведення слідчих дій їх буде повернуто власникам.

Наразі слідчі вирішують питання щодо повідомлення фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України та обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Пологівської окружної прокуратури. Встановлюється причетність зловмисника до вчинення аналогічних злочинів на території міста.

Мешканці Оріхова розповідають, що мародери “обчищають” багатоповерхівки цілими під’їздами — у пошуках цінних речей вони вламуються у кожну квартиру.

 

 

 




Схожі новини: