Войовничий меч і традиційне дерево роду: запоріжці вишили символ України

Переглядів: 476

23 серпня 2023 17:33

Войовничий меч і традиційне дерево роду: запоріжці вишили символ України фото

110 запоріжців і гостей міста взяли участь у вишиванні тризуба

Громадська організація “Запорозькі Берегині” завершила черговий мистецький проєкт. Але, на відміну від попередніх акцій, у цій брали участь не тільки знані вишивальниці, а й люди, які брали до рук голку вперше.

Перші стежки на ескізі тризуба зробили у Центрі журналістської солідарності  медійники з окупованих територій  - Вікторія Горбатко з Бердянська та Алла Шамрай з Енергодара. А ще - голова Міжнародного Конгресу Українського козацтва, науковець, автор книг, воєнний історик, очільник козацького Руху Опору Дмитро Сухінін (Гора).

«Ми поспішали, бо дуже прагнули до Дня Прапору вишити головний символ України! І ось робота готова! Це незвичайний Тризуб, ми його почали вишивати на День Вишиванки і на ньому вишивані стежки залишили 110 запоріжців, яких ми зустрічали того дня і тому він має магічні властивості. 110 людей вклали частинку свого серця в цю вишивку. Деякі перший раз у своєму житті вишивали.

А на ній розквітає наша Україна! З одного боку вишито наше бойове минуле - червона калина, з іншого жовто-блакитні дубки - наше майбутнє. Посередині - войовничий меч і традиційне дерево роду.

Хочу показати хоча б частинку тих людей, які вишивали цю красу!

Безмежно дякую керівниці проекту Ларисі Середі і своєму чоловіку Едуарду Понуляку за ескіз», - написала на своїй фейсбук-сторінці голова ГО “Запорозькі Берегині” Олена Шевчук.




Схожі новини: