Представлялися знайомими та позичали гроші: запоріжці продовжують перераховувати кошти шахраям

Переглядів: 552

22 серпня 2023 14:26

Представлялися знайомими та позичали гроші: запоріжці продовжують перераховувати кошти шахраям фото

У Запоріжжі поліцейські застерігають громадян від шахрайських схем

Не дивлячись на широкомасштабну роз“яснювальну кампанію, яку проводять правоохоронці, запоріжці продовжують попадатися на “крючок” шахраїв.

Впродовж вихідних, як повідомляє відділ комунікації ГУНП в Запорізькій області, до територіальних підрозділів поліції надійшло 14 повідомлень від осіб, у яких зловмисники шахрайським способом заволоділи грошовими коштами. У більшості випадків аферисти представлялися знайомими та «позичали» гроші.

«20 серпня до відділу поліції № 1 (Вознесенівський) Запорізького РУП надійшло звернення від 36-річної жінки про шахрайство. Потерпіла пояснила, що в одній із соціальних мереж їй надійшло повідомлення від знайомого з проханням надати в борг 8000 гривень. Чоловік просив перерахувати їх на певний банківський рахунок. Заявниця, не перевіряючи інформацію, одразу виконала прохання.

Згодом цей знайомий знову написав та попросив перерахувати ще 10 000 гривень. Жінка виконала і це прохання. Лише через деякий час, вона зателефонувала товаришу та дізналась, що смс надійшло зі зламаної сторінки», - повідомляє подробиці відділ комунікації поліції Запорізької області.

Поліцейські рекомендують громадянам перевіряти інформацію з проханнями про допомогу.

21 серпня працівники Бердянського райвідділу поліції, з метою убезпечити якомога більше людей від подібних шахрайських схем, провели профілактичні бесіди із мешканцями обласного центру.

Правоохоронці радили не поспішати перераховувати кошти на рахунки, які вам надсилають. Спочатку необхідно переконатися, що акаунт знайомого/друга/родича не зламали шахраї.

Щоб убезпечитися від шахраїв, слід встановити складні паролі для кожного облікового запису, а також обов’язково налаштувати двофакторну автентифікацію. Також поліцейські нагадали запоріжцям і про інші види кіберзлочинів.

Якщо вам надходять підозрілі дзвінки чи повідомлення від невідомих осіб - телефонуйте «102», радить відділ комунікації поліції Запорізької області.




Схожі новини: