Виглядає неймовірно: у Запоріжжі з сотим днем народження привітали легенду обласної філармонії

Переглядів: 729

19 серпня 2023 16:42

Виглядає неймовірно: у Запоріжжі з сотим днем народження привітали легенду обласної філармонії фото

18 серпня приймала вітання з нагоди 100-річного ювілею запоріжанка Зоя Чеканова

Все життя Зої Петрівни було пов’язано з музикою. Закінчивши Запорізьке музичне училище, у воєнний час у складі концертних бригад побувала на багатьох фронтах, піднімаючи своєю піснею бойовий дух наших захисників.

Майже 30 років, з 1944 до 1973, Зоя Чеканова пропрацювала у Запорізькій обласній філармонії, а потім було ще понад 20 років роботи у Запорізькому академічному музично-драматичному театрі ім. Магара.

Ювілярку привітали заступник голови Олександрівської районної адміністрації Світлана Даркова та цілий “десант” працівників Запорізької обласної філармонії - заступник генерального директора Світлана Івко, директор-розпорядник облфілармонії Тетяна Тиліс і директор-розпорядник Запорізького акаднмічного симфонічного оркестру Микола Петюк.

«Щиро вітаємо! Ви прожили ціле століття і змогли показати всім приклад честі, щедрості, чесності, наполегливості та витримки. І сьогодні хочемо вам побажати гарних спогадів з посмішкою, благополучних днів з любов’ю і радістю, спокою душі з гармонією і втіхою», - зазначається у привітальній адресі Олександрівської районної адміністрації.

А працівники Запорізької обласної філармонії разом з квітами і подарунком вручили Зої Петрівні привітальну адресу від колективу Запорізької обласної філармонії, яку підписала в.о. генерального директора, заслужений працівник культури України Ірина Конарева.

«Шановна Зоє Петрівно! Ви – легенда Запорізької обласної філармонії, талановита співачка та яскрава особистість! Ваше ім'я назавжди залишиться у книзі літопису філармонії, адже таких видатних людей як Ви доля дарує не часто. Працівники закладу завжди тільки з теплом і найщирішими почуттями згадують той найкращий період, коли разом працювали у філармонійній родині.

Ви – зразок наслідування для багатьох своїх колег, а Ваша невичерпна, запальна енергія була і є для нас життєвим та професійним прикладом.

Глибоко шануємо Ваш талант і вагомий внесок у розвиток національного, музичного та театрального мистецтва країни.

Бажаємо Вам мирного неба, всіляких земних щедрот, міцного здоров'я, благополуччя, бадьорості духу та гармонії в душі! Захоплюємося, поважаємо, цінуємо!», - говориться у привітальній адресі від колективу обласної філармонії.

Фото з сайту Запорізької обласної філармонії та фейсбук-сторінки Олександрівської райадміністрації Запоріжжя

 




Схожі новини: