Патріотичні плити: у Запоріжжі вуличні художниці розмалювали вхід до головпоштамту

Переглядів: 581

17 серпня 2023 15:29

Патріотичні плити: у Запоріжжі вуличні художниці розмалювали вхід до головпоштамту фото

Приміщення Запорізької дирекції “Укрпошти” постраждало під час прильоту ракети на Фестивальну площу

10 жовтня 2022 року, близько 02:00, російські окупанти завдали чергових ракетних ударів по Запоріжжя. Було зафіксовано 7 прильотів у центр міста. Зокрема, одна з ракет влучила у п'ятиповерховий житловий будинок, а інша атакувала площу Фестивальну, вона приземлилася біля проспекту Соборного, між зупинкою громадського транспорту, який йде в Шевченківський район, і головпоштамтом.

Внаслідок прильоту в Запорізькій ОДА, будівлі, де знаходиться кінотеатр “Байда” та Запорізький адміністративний суд, на головпоштамті, у готелі "Інтурист" повибивало  вікна.

Пошкоджені вікна  закрили OSB плитами. У будівлі Запорізької дирекції АТ “Укрпошта” в результаті ракетного удару постраждала і вхідна частина. Її також “зашили” орієнтовано-стружечними плитами.

І ось нещодавно вуличні художниці зробили їх яскравими, прикрасив патріотичними малюнками та надписами.

Авторка розписів - Вікторія Пєсоцька, яка раніше брала участь у створенні настінних патріотичних розписів у Запорізькому військовому госпіталі. Зокрема, Вікторія розмальовувала стіни відремонтованого волонтерами корпусу, які виходять на вулицю.

Вікторія Пєсоцька розповіла про мистецько-патріотичну акцію, результатом якої став яскравий стінопис на плитах з дерев’яної стружки.

"Малювали багато людей, просто люди, які хотіли допомогти, щоб зробити кращим наше місто. І спогади про прильоти перетворили на щось приємне", - поділилася Вікторія.

Фото Вікторії Пєсоцької і авторки




Схожі новини: