Просила молитися за тата: юна запоріжанка передала Папі Римському фото загиблого батька

Переглядів: 593

16 серпня 2023 23:58

Просила молитися за тата: юна запоріжанка передала Папі Римському фото загиблого батька фото

У Апостольській Нунціатурі в Лісабоні Папа Франциск зустрівся з групою з п’ятнадцяти молодих людей з України

Серед тих, кому пощастило зустрітися з Папою, була і Варя Тарасова з Запоріжжя. Її тато, Денис Тарасов, активний католик та громадський діяч, загинув, захищаючи Україну від російської агресії. Варя передала Папі фото загиблого тата та просила молитися за нього.

Денис Тарасов похований у Запоріжжі біля Санктуарію Бога Отця Милосердного.

Після зустрічі  Денис Коляда, радник державних установ України, який був ініціатором зустрічі Папи з українською молоддю та супроводжував дітей,  поділився для пресслужби Римсько-Католицької Церкви в Україні враженнями про цю непересічну подію для України.

 - Як вдалося організувати зустріч зі Святішим Отцем?

 - Про цю зустріч просили організатори, а також, маючи досвід та особисту практику спілкування зі Святішим Отцем, я написав йому листа, розуміючи, що у нього навантажений графік та мало часу, але попросив декілька хвилин для молоді, яка страждає від війни.

Я обіцяв йому і ми так з організаторами все підготували, що це була молодь, яка дійсно постраждала і дійсно була на Сході, вони з Запорізької та Херсонської області, також це були діти з Краматорська і Слов’янська. Деякі діти, які втратили батьків, ті, чиї батьки є зараз на фронті, також ті, які в юному віці стали волонтерами.

Головна ідея цієї зустрічі полягала в тому, щоб Папа почув голоси дітей, дитинство яких проходить під бомбами, ракетами і такі діти дуже швидко подорослішали. Це діти, які зіштовхнулися з жахливим злом і при тому всьому не втратили, а зберегли свою віру.

 - Що Папа говорив до молоді?

 - Папа слухав. В першу чергу, він слухав і говорив, що є близьким з нашим народом, що він молиться і що частково відчуває безсилля від того, що не може допомогти, бо ворог є підступний та злий і з ним важко домовлятися.

Але Папа також намагається бути близьким через різну допомогу і, насамперед, через молитву. Навіть, через той момент, це я додаю від себе, що він погодився на таку зустріч, відповідаючи на мій лист, щоб молодь могла зустрітися та поговорити.

Зустріч мала тривати п’ятнадцять хвилин, але вона тривала півгодини. Папа вислухав всіх. Святіший Отець плакав наприкінці зустрічі, тому що історії дітей, які стали дітьми війни, вони його приголомшили.




Схожі новини: