Пропустили вакцинацію: catch-up кампанія проти кору в Запорізькій області триває

Переглядів: 624

16 серпня 2023 23:29

Пропустили вакцинацію:  catch-up кампанія проти кору в Запорізькій області триває фото

У Запорізьку область вже доставлено 4750 доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи

Вони доставлені в рамках catch up кампанії вакцинації від кору для проведення щеплень дітям, які пропустили вакцинацію, та для забезпечення рутинної вакцинації. Про особливості кампанії інформують медичні фахівці відділу імунопрофілактики ДУ «Запорізький обласний ЦКПХ МОЗ» Олег Зикін та Наталія Мінаєва.

Напередодні навчального року стартувала національна кампанія щеплення від кору діток, які через війну або інші обставини пропустили вакцинацію. Розроблений і прийнятий обласний план проведення кампанії, визначено координаторів і залучено заклади охорони здоровʼя. Пункти щеплень та мобільна вакцинальна бригада проводять виїздні сесії у віддалених населених пунктах області.

Вакцина проти кору, паротиту та краснухи доставлена до кожного закладу охорони здоровʼя з дотриманням умов «холодового ланцюга». Доставка здійснювалась сучасним рефрежератором, наданим Запорізькому ОЦПКХ за підтримкою програми ЮНІСЕФ.

На рівні області проводиться вакцинація проти кору дітей, які пропустили одне чи два щеплення. Особлива увага до дітей, які переїхали з інших областей: вони зможуть зробити щеплення та перевірити вакцинальний статус у лікарнях.

У 2022 році обовʼязкове щеплення проти кору, згідно з національним календарем щеплень, отримали лише 49% у віці 6 років. Щоб не допустити спалах кору. зараз ці щеплення мають бути надолужені, а діти — довакциновані. Загалом у рамках кампанії заплановано провести понад 3,3 тисячі щеплень, не враховуючи рутинну вакцинацію.

 

 




Схожі новини: