15 років з конфіскацією: суд виніс вирок відомому зраднику із Запоріжжя

Переглядів: 531

16 серпня 2023 14:44

15 років з конфіскацією: суд виніс вирок відомому зраднику із Запоріжжя фото

Комунарський районний суд Запоріжжя заочно виніс вирок керівнику запорізького руху «Мы вместе с Россией» володимиру рогову

Вирок було винесено, як видно з інформації у реєстрі судових рішень, 9 серпня.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.111 КК України та призначив йому покарання за цією статтею у вигляді 15 (п`ятнадцяти) років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Суд також визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.111-2 КК України та призначив покарання за цією статтею у вигляді 10 (десяти) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади строком на 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна.

За сукупністю вчинених злочинів, шляхом часткового складання призначених покарань суд остаточно призначив покарання у вигляді 15 (п`ятнадцяти) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади строком на 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна.

Нагадаємо, у минулому році Жовтневий районний суд наклав арешт на майно обвинуваченого - квартиру та 8/25 об’єкту нежилого нерухомого майна. А також обрав запобіжний захід для державного зрадника — тримання під вартою без визначення розміру застави. Строк відбування покарання буде обчислюватися з моменту фактичного затримання засудженого.

У вироці суду прізвище рогов не згадується, але з тексту можна зрозуміти, що мова йде саме про нього.

Нагадаємо, до Революції Гідності проросійський активіст, приватний підприємець рогов очолював громадську організацію “Славянская Гвардия”. Був організатором Антимайдану у Запоріжжі, за що під час Яєчної неділі 13 квітня гарненько отримав від патріотично налаштованих містян.

Після втечі януковича і перемоги учасників Революції Гідності  покинув Запоріжжя. Став співголовою «Народного фронту Новоросії».

Після початку широкомасштабного вторгнення і окупації частини Запорізької області рогов з'явився в Мелітополі, де разом з ще одним відомим зрадником євгеном балицьким, який також засуджений до 15 років позбавлення волі, працюють на країну-агресорку, яка вбиває українців і знищує наші міста та села.

Часто робить заяви від імені окупаційної влади, виступаючи на пропагандистських росЗМІ. І навіть став третім у виборчому списку “єдіной росії” на виборах, які окупанти планують провести у вересні.

Запоріжжя, де народився, покидьок називає “врємєнно окупірованим городом”.

Більш детально про особу відомого пропагандиста «руського миру» володимира рогова інформує прессцентр УСБУ в Запорізькій області.

«За матеріалами Служби безпеки до 15 років позбавлення волі засуджено «рупора» російської пропаганди рогова. Він ще у 2014 році добровільно перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупантами. З початком активної фази війни вирішив «підняти ставки» та з новою силою почав поширювати фейки про хід так званої «сво» та суспільно-політичної ситуації в Україні», - інформує пресцентр.

З початком окупації південних регіонів Запорізької області, як зазначається в повідомленні, рогов оголосив себе членом «главного совета военно-гражданской администрации» маріонеточних структур Запорізької області. Вторгнення російських військ в Україну прихильник «політики путіна» сприйняв як шанс реалізувати власні амбіції та активізував свою діяльність.

«Прибувши з pосії до Мелітополя, він направив свої зусилля на розповсюдженя брехливих прокремлівських наративів.

На власному Telegram–каналі він критикував чинну українську владу, схвалював проведення так званої «спецоперації» в Україні, підтримував російських «асвабадителей» і дії бойовиків «днр/лнр». Також колаборант дискредитував органи влади і Збройні Сили України та закликав своїх дописувачів допомагати військам «визволителів» врятувати український народ від «бандерівців» та «нацистів».

Крім того, за завданням спецслужб рф рогов вербував місцевих мешканців, які володіють, мають доступ або можуть отримати відомості щодо місць дислокації збройних формувань України, військової техніки і зброї на Запоріжжі.

Також він вів активну «волонтерську» діяльність з допомоги окупантам. Через власний Telegram–канал Рогов оголосив про цільовий збір коштів для придбання та передачі засобів візуальної розвідки представникам держави-агресора. На зібрані гроші, переважно російських дописувачів, він придбав та передав представникам збройних формувань держави-агресора кілька одиниць безпілотних літальних апаратів», - інформує УСБУ в Запорізькій області.

На підставі зібраних доказів суд визнав винним зрадника у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору у формі добровільного збору та передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора) Кримінального кодексу.

Викриття зрадника здійснювалось за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

  




Схожі новини: