Обстріли Херсона та області: серед загиблих ціла родина з двома дітьми

Переглядів: 414

14 серпня 2023 06:28

Обстріли Херсона та області: серед загиблих ціла родина з двома дітьми фото

Вранці 13 серпня росіяни вдарили по Херсонщині. Загинули 7 людей, серед них немовля і 12-річний хлопчик. А вдень обстрілів зазнав Херсон.

Поки що, за інформацією голови ОП Андрія Єрмака, за результатами російського обстрілу обласного центру відомо про трьох поранених.

Крім того, як повідомили в ОП, росіяни скинули з дрона вибухівку прямо на територію Бериславської лікарні.

Ранікові артилерійські обстріли Херсонщини забрали життя сімох людей.

Як повідомив очільник МВС Ігор Клименко, через російський обстріл у Широкій Балці загинув чоловік, а також ціла родина - чоловік, дружина та їхня маленька донька, якій ще не виповнилося й місяця.

"У Широкій Балці внаслідок ворожого артилерійського обстрілу загинув місцевий мешканець і сім'я - чоловік, дружина та їхня донечка, якій лише 23 дні від народження. 12-річного сина госпіталізували у тяжкому стані", - повідомив Ігор Клименко.

12-річного сина подружжя відвезли в лікарню в критичному стані. Згодом у Національній поліції повідомили, що його не вдалося врятувати, - хлопчик помер у лікарні.

За даними Генпрокуратури, яка відрила свідство за фактом порушення законів та звичаїв війни та умисне вбивство, обстріл стався близько 10-ї ранку.

За кілька годин до цього Офіс Генпрокурора оприлюднив нову статистику щодо смертей дітей за час російського вторгнення. Станом на ранок 13 серпня, за даними ОГП, загинули 500 дітей. Ще понад тисяча отримали поранення.

В ОГП наголошують, що ці дані не є остаточними, - "триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях".

Найбільше дітей постраждали в Донецькій області - 485, Харківській - 298, Київській - 129, Херсонській - 118, Запорізькій - 99, Миколаївській - 97, Дніпропетровській - 94, Чернігівській - 71, Луганській - 67.




Схожі новини: