Контрнаступ на Запоріжжі: будь-який прорив ЗСУ може стати вирішальним

Переглядів: 635

13 серпня 2023 11:25

Контрнаступ на Запоріжжі: будь-який прорив ЗСУ може стати вирішальним фото

Розпочалася п’ятсот тридцять шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави

Протягом 12 серпня на різних напрямках лінії фронту відбулось 39 бойових зіткнень. За повідомленням Генштабу ЗСУ, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, мали частковий успіх в районі Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

«Серед окупантів ростуть панічні настрої та збільшується кількість випадків дезертирства», - зазначається у зведенні Генштабу.

А Інститут з вивчення війни — це американський аналітичний центр, заснований в 2007 році Кимберли Каган — інформує, що під час контрнаступу у Запорізькій області ЗСУ досягли тактично значимих успіхів на заході регіону.

За оцінкою аналітиків, ЗСУ просунулися до північних околиць Роботиного (10 км від Оріхова), хоча постійність цих позицій наразі незрозуміла.

ЗСУ також досягли Урожайного (9 км від Великої Новосілки) вздовж кордону Донецької та Запорізької областей.

Ймовірні бічні передислокації росіян показують, що українські бійці значно послабили оборону рф. Через деградацію сил ворога будь-який прорив ЗСУ може стати вирішальним, вважають аналітики ISW.




Схожі новини: