Смертельний авіаудар: загиблого в Оріхові поліцейського знали як добру і порядну людину

Переглядів: 781

12 серпня 2023 13:26

Смертельний авіаудар: загиблого в Оріхові поліцейського знали як добру і порядну людину фото

Сьогодні вранці армія країни-агресора в черговий раз поцілила керованою авіабомбою по Оріхову

12  серпня 2023 близько 08:40 ворожий КАБ влучив по одній з вулиць Оріхова. Від вибуху загинув 31-річний поліцейський, ще четверо його колег отримали поранення, двоє з них «важкі». За їхні життя борються медики.

Тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, як повідомляє відділ комунікації ГУНП в Запорізькій області, отримали і 8 місцевих мешканців, деякі з них також у важкому стані. Парамедики надали постраждалим першу медичну допомогу, зараз вони направлені у медичні заклади.

Внаслідок обстрілу Оріхова армією рф загинув начальник сектору поліцейської діяльності № 1 (смт Розівка) відділення поліції № 2 Пологівського РВП капітан поліції Іван Іщенко.

«31-річний поліцейський 6 років свого життя присвятив службі в підрозділах превентивної діяльності. З початку широкомасштабного вторгнення російських військ він вийшов з тимчасово окупованої території та продовжив нести службу в населених пунктах, підконтрольних Україні. Ворожий авіаудар передчасно обірвав життя правоохоронця.

Колеги знали Івана як добру та порядну людину, відповідального працівника та надійного товариша. Осиротілими залишились дружина та маленька дитина. Іван Іщенко залишив по собі світлу пам'ять та невимовний сум у кожного з нас», - говориться у некролозі, опублікованому на фейсбук-сторінці ГУНП в Запорізькій області.

«Сьогоднішня подія – черговий доказ підступності ворога. Та водночас – гідного виконання службових обов’язків нашими поліцейськими", - підкреслив начальник ГУНП в Запорізькій області полковник поліції Артем Кисько.

"Загиблий правоохоронець — 31-річний капітан поліції -  виконував свій обовʼязок, і як і його колеги — був там, де потрібен», - зазначив голова Нацполіції Іван Вигівський.

За фактом скоєння рф чергового воєнного злочину слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальне провадження. Правова кваліфікація – ч. 1, ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.




Схожі новини: