Вибух під Москвою. Завод брав участь у розробленні новітнього стелс-бомбардувальника

Переглядів: 477

10 серпня 2023 10:19

Вибух під Москвою. Завод брав участь у розробленні новітнього стелс-бомбардувальника фото

Підірваний у Підмосковному Сергієвому Посаді завод брав участь у розробленні російського "стелс"-бомбардувальника нового покоління "Посланник". Про це повідомляє росЗМІ Агентство з посиланням на документи.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Згідно з російським сайтом держзакупівель, це підприємство не просто продовжує постачати оптику російським силовикам, але й з 2019 року бере участь у розробленні стратегічного бомбардувальника-ракетоносця нового покоління, пише росЗМІ.

З березня 2022 року держконтракти заводу припинили публікувати, але укладені раніше контракти досі доступні.

Серед договорів - "виконання складової частини дослідно-конструкторської роботи на тему шифр: "Посланник-1ОЕП/Л", термін виконання контракту – 2027 рік, зауважує видання.

Вартість цих робіт – 69 млн рублів (близько $711 000).

Замовником робіт є національний дослідницький інститут "Екран", який займається розробкою обладнання для військової авіації.

"Посланник" – дальній бомбардувальник-ракетоносець, який розробляє конструкторське бюро "Туполєв" для Міноборони РФ з 2009 року.

Російська пропаганда повідомляла, що в конструкції цього літака широко застосовуватимуться технології та матеріали, що знижують помітність за технологією "стелс". 

Згідно з джерелами окупантів, "Посланник" нібито буде здатний нести наявні та перспективні стратегічні крилаті ракети, високоточні авіабомби, гіперзвукову зброю, а також буде оснащений новітніми засобами зв'язку та радіоелектронної боротьби.

За двома іншими чинними держконтрактами завод у Сергієвому Посаді постачає Росгвардії біноклі та дозиметри.

У 2019 році завод поставив НДІ "Екран" станції попередження про опромінення, які встановлюються на військові гелікоптери та літаки.




Схожі новини: