Андрій Хливнюк про рішення піти воювати: "Насправді ви не маєте вибору"

Переглядів: 522

10 серпня 2023 08:53

Андрій Хливнюк про рішення піти воювати: Насправді ви не маєте вибору фото

Голос соліста гурту "Бумбокс" Андрія Хливнюка впізнають і люблять мільйони. Серед них є як захисники України, так і російські військові.

Для когось він запитує російською надзвичайно актуальне цього літа питання "А эти ночи в Крыму - теперь кому?", для інших його пронизливе виконання "Ой у лузі червона калина" у перші дні повномасштабного вторгнення стало символом українського опору. Багато кого об'єднують обидва треки.

Точка неповернення до Росії для самого Андрія настала раніше - у 2014 році. Відколи Росія анексувала Крим і почала агресію на Донбасі, його гурт "Бумбокс" не виступав на російській землі.

Півтора року тому музикант готувався до великого турне. Однак з початком повномасштабного вторгнення взяв до рук зброю і приєднався до сил оборони України. Зараз він служить оператором ударних дронів на Півдні.

Щоби виступити в Лондоні на благодійному матчі на стадіоні "Челсі", він покинув побратимів і кілька днів витратив на дорогу. Каже, що щоразу, коли від’їжджає з України, відчуває провину. Навіть попри те, що у кожен такий від’їзд збирає великі гроші - цього разу, приміром, зібрані на благодійному матчі кошти підуть на відбудову зруйнованих росіянами українських садочків та шкіл.

У Лондоні Андрій Хливнюк завітав на програму HARDtalk і поспілкувався зі Стівеном Сакуром про те, як це - бути водночас музикантом і солдатом.

Источник: www.bbc.com




Схожі новини: