Велика Британія розширила санкції проти РФ та Білорусі

Переглядів: 456

8 серпня 2023 20:34

 Велика Британія розширила санкції проти РФ та Білорусі  фото

Велика Британія наклала санкції на шість компаній із Білорусії, а також на десять індивідуальних осіб та дев'ять корпорацій, пов'язаних з Росією. Британський міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі пояснив, що влада його країни вводить у дію 25 нових обмежувальних заходів, які мають на меті зменшити доступність іноземних технологій для Росії.

Санкції проти РФ

Згідно з наданими даними, загалом санкції застосовані проти 22 фізичних та юридичних осіб за межами Росії, які підтримують незаконне вторгнення в Україну, а також проти трьох російських компаній, які займаються імпортом електронних компонентів, які потрібні для військового обладнання Росії.

Серед тих, хто зазнав санкцій, можна відзначити:

  • дві турецькі компанії (Turkik Union та Azu International) за їхню участь в експорті до Росії мікроелектронних компонентів, необхідних для військових операцій Росії в Україні;
  • компанія Aeromotus Unmanned Aerial Vehicles Trading LLC, що базується в Дубаї, за свою роль у постачанні до Росії безпілотників та їх деталей;
  • громадянин Словаччини Ашот Мкртичов за участь у спробі організації продажу зброї між КНДР та Росією;
  • громадянин Швейцарії Ансельм Оскар Шмукі — за свою діяльність у російському фінансовому секторі, зокрема, як голова московського представництва компанії DuLac Capital Ltd.

Також Британія ввела санкції проти трьох російських підприємств, які займаються електронікою, за їхню роль у придбанні західної мікроелектроніки під санкціями Великої Британії, яка потрібна для підтримки військового вторгнення Росії в Україну.




Схожі новини: