Війна. Про ситуацію на фронті на ранок 7 серпня, розповіли у Генштабі ЗСУ

Переглядів: 585

7 серпня 2023 09:30

Війна. Про ситуацію на фронті на ранок 7 серпня, розповіли у Генштабі ЗСУ фото

Протягом минулої доби, 6 серпня, на фронті відбулося 50 бойових зіткнень між українськими військовими та російськими окупантами.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України зранку 7 серпня.

Рашисти завдали 30 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснили 75 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах.

На жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. 

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу окупантів та 4 — по їхніх зенітно-ракетних комплексах. 

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 2 пункти управління, 2 райони зосередження особового складу, 2 артилерійських засоби на вогневих позиціях та одну станцію радіоелектронної боротьби росіян.

Генштаб також розповів про ситуацію за різними напрямками фронту:

Волинський та Поліський: оперативна обстановка без суттєвих змін. 

Сіверський та Слобожанський: ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 35 населених пунктів.

Куп’янський: українські військові стійко тримають оборону, успішно відбили атаки росіян у районі східніше Петропавлівки Харківської області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Петропавлівки та Подолів.

Лиманський: окупанти завдали авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Спірного і Роздолівки Донецької області.

Бахмутський: Сили оборони стримують противника в районі північно-східніше Диліївки.

Авдіївський: під щільним вогнем авіації та артилерії противника українські захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки.

Мар’їнський: українські бійці продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар’їнки та Красногорівки. Біля останньої ворог завдав авіаційного удару.

Шахтарський: росіяни завдали авіаційного удару в районі нещодавно деокупованого Старомайорського.

Запорізький: росіяни вели безрезультатні наступальні дії в районі Роботиного Запорізької області. Завдали авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Роботиного та Оріхова.

Херсонський: противник завдав авіаційного удару в районі Ольгівки Херсонської області.

У Генштабі підкреслили, що терористи рф продовжують зазнавати великих втрат, які всіма способами намагаються приховати. Так, у тимчасово захопленому селищі Чаплинка Херсонської області на територію моргу з Херсонського напрямку прибули два вантажні автомобілі з тілами військовослужбовців армії рф. Тіла поховали на двох локаціях.

 




Схожі новини: