Лукашенко перестав слухатись Путіна, і має свої плани на «вагнерівців»

Переглядів: 495

6 серпня 2023 09:30

Лукашенко перестав слухатись Путіна, і має свої плани на «вагнерівців» фото

Самопризначений президент рб, та путін переслідують різні цілі щодо "вагнерівців" у білорусі.  

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

"лукашенко розраховує, що "вагнерівці" посилять гарантії його перебування при владі. А путін сподівається, що найманці "прощеного" пригожина слугуватимуть надійним спостерігачем за поведінкою білоруського диктатора з можливістю втрутитися в ситуацію, якщо щось піде не так – для цього "вагнерівці" активно заходять в усі силові структури рб", - сказано у повідомленні. 

У ЦПД вважають, що те, що відбувається біля кордонів Польщі та країн Балтії, – це виклик не тільки для Польщі, а для НАТО в цілому. Тому що нерішуча відповідь НАТО щодо порушення гелікоптерами Білорусі простору Польщі зіграла на руку РФ.

"Тест на сміливість Альянсу" із зухвалим вторгненням гелікоптерів до Польщі – це не ізольований інцидент, а черговий етап загострення протистояння між рф та НАТО. Готовність кремля до провокацій грунтується на впевненості, що Захід не наважиться на прямий повномасштабний конфлікт НАТО-рф або США-рф. Тому, проліт білоруських гелікоптерів над територією Польщі та накопичення "вагнерівців" у Білорусі, які залишилися без адекватної відповіді Альянсу, дає кремлю чіткий сигнал щодо можливості й надалі безкарно дотримуватися тактики нагнітання напруженості біля кордонів інших країн", - кажуть у Центрі протидії дезінформації. 

У той же час Сполучені Штати кажуть, що наразі не бачать загрози на польсько-білоруському кордоні через розташування на території білорусі найманців ПВК "Вагнер". Речник Пентагону генерал Пет Райдер наголосив, що США уважно стежать за діями російських найманців.

 




Схожі новини: