Поматросили – і кинуть?

Переглядів: 539

5 серпня 2023 18:00

Поматросили – і кинуть? фото

Ні для кого не є секретом, що нинішній, нехай і дуже нестійкий, стан України тримається на гарантіях Америки.

Вся та допомога, яка йде нам від європейських партнерів, буде лише доти, доки тут є інтереси американців. Адже блок НАТО, який ніби гарантує безпеку його членів, тримається в основному на військовій та фінансовій підпорах США.

Але сьогодні сама Америка в кризі, та й історія подібної допомоги з боку американців своїм партнерам за аналогією з Україною навіює, як кажуть, невиразні сумніви.

Згадаймо 50-ті-60-ті роки минулого століття, коли янкі залишили корейців, а потім в'єтнамців самих розгрібали те, що вони навернули в цих країнах.

Ще свіжа в пам'яті ганебна їхня втеча - іншого слова не підбереш - з Афганістану в 2021 році.

Тож з цієї частини історичні приклади не на нашу користь. Тим більше, що вже зрозуміло, що потужнішої зброї, ніж та, яку надано зараз, Україні давати не збираються.

Можна заперечити - ось Ізраїль приклад зовсім іншого роду. Цього партнера американці постійно підтримують. Це так, але не забуватимемо, що Ізраїль у руках США на Близькому Сході - це маніпулятивний механізм впливу на енергетичний ринок світу, вічна скалка в арабському світі, яким потрібно якось управляти.

Ну і заперечувати значення єврейської діаспори безглуздо. Чи є такі інтереси США в Україні та й у кого вони є? Про це ми поговоримо у наступній нашій публікації.




Схожі новини: