ЗРК Patriot замість Мазепи: в Україні з'явилася нова монета 10 грн

Переглядів: 485

4 серпня 2023 17:36

ЗРК Patriot замість Мазепи: в Україні зявилася нова монета 10 грн фото

Напередодні Дня Повітряних Сил ЗСУ, 4 серпня 2023 року, в Національному банку відбулася презентація нової обігової пам’ятної монети «ППО – надійний щит України».

Вона не колекційна і перебуватиме у вільному обігу. Тираж монети із ЗРК Patriot складе 10 млн штук – це 6% від поточної кількості монет номіналу 10 грн.

Ця монета продовжує серію «Збройні Сили України» та присвячена подвигам і героїзму воїнів протиповітряної оборони, які самовіддано та щоденно боронять небо України.

За своїми характеристиками монета ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. Проте на реверсі монети зображено пускову установку «Patriot» на фоні стилізованого радару, що виявляє ціль, та напис угорі по колу: ППО – НАДІЙНИЙ ЩИТ УКРАЇНИ. Аверс монети – ідентичний із аверсом обігової монети зразка 2018 року: в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України. Тираж – 10 млн штук.

До кінця 2023 року планується введення в обіг ще двох обігових пам'ятних монет, одна з яких буде присвячена Збройним Силам України, повідомляють в НБУ.




Схожі новини: