Морські дрони атакували базу ВМФ у Новоросійську: пошкоджено корабель, - росЗМІ (ВІДЕО)

Переглядів: 517

4 серпня 2023 08:34

Морські дрони атакували базу ВМФ у Новоросійську: пошкоджено корабель, - росЗМІ (ВІДЕО) фото

Міністерство оборони рф заявило, що в ніч на 4 серпня військово-морську базу в Новоросійську намагалися атакувати морські дрони. Звинуватили у цьому, звісно, Україну.

Перші повідомлення про вибухи в Новоросійську з'явилися близько першої години ночі, а інші за кілька годин.

 Місцеві жителі писали, що бачили яскравий спалах над морем та вибухи там, де знаходиться морський термінал Каспійського трубопроводного консорціуму у районі Південної Озеріївки.

 

«Сьогодні вночі Збройні сили України двома морськими безекіпажними катерами здійснили спробу атаки військово-морської бази Новоросійська. Під час відбиття атаки безекіпажні катери були візуально виявлені та знищені вогнем зі штатного озброєння російських кораблів, які здійснюють охорону зовнішнього рейду військово-морської бази», – заявили у міноборони.

Попередньо, влучили у «нафтовий маяк», через який відбувається прийом нафти.

Наразі встановлено тимчасову заборону на рухи суден у порту Новоросійська.

Кілька російських Telegram-каналів повідомили про пошкодження десантного корабля в Новоросійську після «невдалої» атаки морських дронів. Судно перекинуло на бік, зараз його буксують на берег. Йдеться нібито про судно "Оленегорский горняк", яке відбивало атаку морських дронів.

Офіційних даних наразі немає.

Нагадаємо, Новоросійськ – головний порт росіян на Чорному морі та військово-морська база. Він розташований трохи більше ніж за 100 кілометрів по прямій від Керченської протоки та Кримського мосту.




Схожі новини: