Загибель керівництва МВС в авіакатастрофі: названа причина та хто винен  

Переглядів: 500

3 серпня 2023 15:06

Загибель керівництва МВС в авіакатастрофі: названа причина та хто винен   фото

Прокуратура повідомила про підозри у справі про авіакатастрофу в Броварах, де 18 січня 2023 року загинуло керівництво МВС. Їх отримали п’ять посадовців ДСНС, які відповідали за безпеку польотів повітряного транспорту.

Начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку, виконувачу обов’язків командира частини, заступнику командира з льотної підготовки, командиру авіаційної ескадрильї та начальнику служби безпеки польотів Спецавіазагону оперативно-рятувальної служби міста Ніжин закидають порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту.

За даними слідства, ДСНС залучили до перевезення гелікоптер, який знаходився на чергуванні для реагування на потенційні НП у Києві та області. Повітряне судно не мало дозвільних документів на виконання інших видів польотів.

Крім того, командиру екіпажу не повідомили про метеорологічні дані по всьому маршруту. Також екіпаж не мав відповідних допусків до польотів у складних метеоумовах та необхідних сертифікатів.

Але жоден з посадовців не скасував виліт.

Через складні погодні умови екіпаж гелікоптера змушений був виконувати політ на гранично низькій висоті – навіть менше, ніж висота будівель на маршруті руху. Командир екіпажу побачив перешкоду і почав робити маневр обльоту, проте різко піднявся нагору. Він втратив орієнтування у просторі і при завершенні маневру допустив зіткнення із землею через відсутність необхідних навичок.

Нагадаємо, при падінні вертоліт пошкодив дитячий садок, сусідні будівлі та припарковані авто. Крім високопосадовців МВС в авіатрощі загинуло чотири жінки та малолітня дитина, які саме прийшли у садочок. 31 особа, серед яких 13 дітей, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

 




Схожі новини: