Чому після прання в пральній машині речі смердять - як цього позбутися

Переглядів: 523

1 серпня 2023 11:14

Чому після прання в пральній машині речі смердять - як цього позбутися фото

Пральні машинки - незамінні пристрої в житті кожної сучасної господині. Однак багато хто помічає, що після деякого часу в ній з’являється неприємний запах, і ніщо не засмучує сильніше, якщо після прання він залишається на речах.

Чому пахне тухлятиною з пральної машини і як усунути цей запах, пояснює Жіночий.

Найчастіше неприємний запах в пральній машинці з’являється при її неправильній експлуатації. Далеко не кожна господиня використовує пральний порошок, який призначений тільки для машинок «автомат» або ж відміряє його суворо за інструкцією. Однак це має свої наслідки.

Вся справа в тому, що через неправильно підібраний засіб для прання або велике дозування у машинці під час прання утворюється дуже багато піни, яка осідає у важкодоступних місцях. Через це в барабані і ущільнювачі утворюється цвіль, що призводить до появи неприємного запаху. Крім того, цвіль небезпечна для здоров’я.

Ще одна причина, чому після прання в пральній машині смердять речі, може полягати в тому, що машинка часто пере на низьких температурах. Через це засіб не справляється з бактеріями, які могли бути на одязі. Часто самі виробники радять використовувати під час прання кондиціонер, щоб у ваших речей був більш приємний аромат.

Однак і це далеко не всі причини. Часто люди скаржаться на запах каналізації в пральній машинці. В такому випадку найбільш ймовірною проблемою є засмічення в зливному шлангу і каналізаційній трубі. Через це вода з машинки йде погано і може залишатися в ній. А вологе середовище, як відомо, є найкращим другом цвілі та інших бактерій.

Крім того, запах може з’явитися, якщо дістати одяг не відразу після закінчення прання. Тоді можна відчути виразний аромат затхлості. Але тут вже все залежить від самої людини.

Мабуть, найдієвіший спосіб позбутися запаху - очистити пральну машинку. Зазвичай в інструкціях сказано, що раз на кілька тижнів необхідно запускати сервісне прання.

У домашніх умовах найзручніше:

* Прибрати цей запах содою - чверть склянки соди перемішати з такою ж кількістю води, влити розчин у відсік для прального порошку, а в сам барабан додати дві повних склянки звичайного оцту.

* Засипати в барабан лимонну кислоту - обов’язково запустити режим полоскання після прання. Це допоможе позбутися від залишків засобу.

* Додати відбілювач - не більше 50 мл, після прання запустити цикл ще раз, але вже без відбілювача.

Якщо ж і це не допомогло, потрібно чистити зливний насос, як описано в інструкції. Не забудьте попередньо відключити «пралку» від мережі.

Крім того, рекомендується після кожного прання відкривати дверцята і відсік для додавання засобів, щоб дати їм висохнути. Обов’язково протирайте ущільнювач від зайвої вологи і не забувайте мити відсік для порошку.

 




Схожі новини: