У Мелітополі до фейкового суду пішли працювати місцеві адвокати та судді

Переглядів: 694

31 липня 2023 14:55

У Мелітополі до фейкового суду пішли працювати місцеві адвокати та судді фото
У Мелітополі суди працюють вже за російськими законами

У Мелітополі окупаційна влада формує склад суддів, які розглядатимуть справи стосовно українців. Серед тих, хто погодився працювати на ворога, місцеві адвокати та судді. 

Нещодавно вищий суддівський орган рф розглядав кандидатури на посади суддів у Мелітопольському міжрайонному суді Запорізької області. На роботу у фейковому органі претендувало п'ятеро кандидатів, але погоджено тільки трьох. Серед тих, хто працюватиме, Денис Костиря, який зараз виконує обов'язки голови суду. Мелітопольці знають цього чоловіка як адвоката, до повномасштабного вторгнення він допомагав розв'язувати юридичні питання Євгену Балицькому, що став гауляйтером. Продовжив він це робити й після 24 лютого 2022 року, зокрема, долучився до проведення псевдореферендуму. 

Крім того, посаду у суді отримала Світлана Анашкіна, яка має суддівський стаж один рік, з 2019 по 2022 роки працювала адвокатом, а до того була помічником голови Мелітопольского міськрайонного суду. Але чомусь ця мешканка міста вирішила працювати на ворога. Так само як і її колега Діана Рудь, що також займалась адвокатською практикою, але від початку окупації добивалась посади у фейковому суді. 

Ще два кандидата не отримали рекомендації. З них ще одна мешканка Мелітополя Катерина Сонних. Це дружина (чи то діюча, чи то колишня) Олександра Фалька - колишнього депутата міської ради і одного з колаборантів з команди гауляйтера, що кілька років тому працювала в місцевій мерії керівником юридичної служби, а з осені 2022-го вона стала суддею. Причина відмови від комісії дуже цікава - наявність у Сонних квартири у Туреччині. За поясненнями претендентки, вона придбана "на спільні гроші з колишнім чоловіком". 

Також роботу у Мелітополі не отримав Мухамед Темботов - росіянин, що останні роки мешкав у США. 

Що ж стосується Запорізького обласного суду, що також діє в Мелітополі, то тут працюватиме Анна Гуло з Севастополя. До речі, наразі вона живе у службовому кабінеті, бо немає власного житла. З великою ймовірністю цю суддю поселять в одному з "націоналізованих" помешкань. 

Варто розуміти, що всі названі судді, а також їх колеги судитимуть в тому числі й українців, затриманих на окупованих територіях тільки за те, що вони підтримували свою країну у прагненні незалежності. 

Як повідомляли "МВ", Наталя Купавська та Тамара Міщенко - судді у відставці з Мелітополя, які також пішли на роботу до окупантів, могли мати російське громадянство ще до великої війни.




Схожі новини: