Судді-зрадники з Мелітополя могли отримати громадянство рф ще до початку війни

Переглядів: 556

28 липня 2023 07:44

Судді-зрадники з Мелітополя могли отримати громадянство рф ще до початку війни фото
Купавська та Міщенко були у відставці, але вирішили поновити суддівську кар'єру

Наталя Купавська та Тамара Міщенко - судді з Мелітополя, які пішли на роботу до окупантів, могли мати російське громадянство ще до великої війни. До такого висновку прийшли журналісти "УП"

У лютому цього року стало відомо, що у Мелітополі окупанти реанімували судову систему, створивши фейкові органи. Працювати в ньому погодилися, зокрема, Наталя Купавська та Тамара Міщенко, що були на той момент у відставці.Міщенко стала заступницею голови окупаційного суду з кримінальних справ, а Купавська – з цивільних справ.

А до того колеги по роботі у Мелітопольському міськрайонному суді "знялись" у роликах на росТВ, як учасниці вступної кампанії "Мелитопольского государственного университета им. А. Макаренко", який був створений окупаційним "урядом Запорізької області".

Це стало підставою для відкликання Радою суддів України подання щодо присвоєння почесного звання "Заслужений юрист України" Купавській Наталі Михайлівні, а також звернення до Державної судової адміністрації з вимогою зупинити виплати цим суддям.

"Схоже, що Міщенко та Купавська не лише перейшли на бік агресора, але й зареєструвалися на російській території та могли отримали громадянство рф, ще до початку повномаштабного наступу. Так, за даними сервісу Himmera Search особа з таким же прізвищем, іменем та по батькові як у судді Купавської у 2021 році могла бути тимчасово зареєстрована у російській федерації (місто курчатов). У тому ж населеному пункті, на тій же вулиці тимчасово зареєстрованою була і Міщенко Тамара Михайлівна, прізвище, імʼя та по батькові якої повністю збігається з прізвищем, іменем та по батькові судді у відставці Міщенко", - зазначають в матеріалі журналісти.

За даними СБУ,  Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань у місті Мелітополі здійснюється досудове розслідування кримінальних проваджень щодо суддів у відставці Міщенко та Купавської за фактом колабораційної діяльності. Інформація щодо отримання суддями у відставці російського громадянства також перевіряється.

 




Схожі новини: