Нацгвардійця з Мелітополя, який боронив "Азовсталь", поховали з почестями

Переглядів: 1176

30 липня 2023 10:49

Нацгвардійця з Мелітополя, який боронив Азовсталь, поховали з почестями фото
Петро Нікітенко загинув при евакуації з "Азовсталі"

29 липня у Жовтих Водах, що на Дніпропетровщині, провели в останню путь Петра Нікітенка. Військовий був замом командира батальйону Національної гвардії України в/ч 3033, що дислокувалась у Мелітополі. 

Петро Нікітенко народився 31 липня 1982 року у смт Чернігівка Запорізької області. Загальну середню освіту здобув у школі № 1 того ж населенного пункту. У 2000 році був призваний на строкову військову службу, у 2002-му підписав свій перший контракт.

Із 2005 по 2011 роки навчався у Харківській національній академії внутрішніх справ. Після здбуття вищої освіти продовжив військову службу за контрактом у лавах Національної Гвардії України, останні роки працював у Мелітополі. 

Коли почалося повномасштабне вторгнення рф, тримав оборону Маріуполя, потім – "Азовсталі". Під час одного із боїв за металургійний комбінат, отримав тяжке поранення. Загинув орієнтовно 5 квітня 2022 року під час евакуації із "Азовсталі". Тоді у гілікоптер, який доставляв поранених і в якому перебував майор Нікітенко, цілеспрямовано влучила російська ракета.

Тривалий час рідні вважали, що Петро перебуває в російському полоні, тож сподівались на його обмін. Але нещодавно підтвердилась інформація про загибель нацгвардійця. 

У захисника залишилися батьки Людмила Петрівна та Володимир Петрович, які так і не змогли виїхати з Маріуполя, дружина Олена та двоє синів – Тимур та Дамір, які наразі живуть у Жовтих Водах.




Схожі новини: