Мешканців Мелітополя попередили про небезпечність посилань

Переглядів: 550

24 липня 2023 17:43

Мешканців Мелітополя попередили про небезпечність посилань  фото
Якщо отримав таке посилання, ні в якому випадку не переходь

Зараз у соціальних мережах ширяться повідомлення, які можуть становити небезпеку. Це стосується дописів з посиланнями на фішингові сайти.

Мелітопольці помітили, що знайомі стали публікувати повідомлення на кшталт: "Подивіться, хто загинув в ДТП, я думаю, ви його знаєте, так шкода". Просунуті користувачі попереджають, що переходити за такими посиланнями небезпечно, бо вони ведуть на фішингові сайти. 

"Якщо побачили такий допис, ні в якому разі не переходити за посиланням, - попереджає один з дописувачів. - Раптом ви це зробили, не залишайте жодних даних. Просто закрийте браузер і по можливості очистіть кеш (історію браузера)". 

Фішинг - це один із різновидів шахрайства в інтернеті, спрямований на викрадення конфіденційної електронної інформації. Часто метою є отримання логіну, пароля та номера банківської картки. При цьому злочинці видають свій сайт-підробку за відомий та надійний вебресурс. Для цього вони максимально копіюють дизайн і навіть URL-адресу, додавши всього один-два символи, що відрізняють його від оригіналу. Неозброєним оком помітити різницю дуже складно.




Схожі новини: