Війну не виграти обороною

Переглядів: 355

22 липня 2023 09:59

Війну не виграти обороною фото

Новини про події, що відбулися 21 липня. Про війну, про міжнародні відносини, про Украіну, про світ, про занепад рашки та про Мелітопольщину.

Головна тема

Інтерв’ю Сирського про Бахмут та помилки "Вагнера"Росіян на сході багато

"На Лиманському напрямку зосереджені основні сили ворога. Фактично вся та велика територія підготовлена в інженерному плані, є багато опорних пунктів". Вони «мають перевагу в кількісному складі й особливо в артилерії. А головне – значну перевагу в можливості забезпечення боєприпасами. Тобто наразі ми можемо відповісти одним пострілом на сім-вісім пострілів росіян".

Ціль росіян – весь Донбас

"Для них одне із важливих завдань – прорив нашої оборони й вихід на межі Донецької області. Тому і не дивно, що близько 160 000 російських військ саме перебувають у зоні відповідальності мого оперативно-стратегічного угруповання".

Просування ЗСУ – не таке швидке, як хотілося б. 

"Щодня ми просуваємося вперед на відстань від 0,5 до 1 км". Але варіанту не наступати немає. "І ми це робимо, щоб не дати можливості ворогу перехопити оперативну ініціативу. Тому що тривалий час, коли ворог наступав на Бахмутському напрямку, ми вимушені були лише оборонятися".

Війна ерефії проти України

Зеленський: Кримський міст - наша ціль. Він має бути нейтралізований, контрнаступ скоро набере обертів: ЗСУ розміновують райони.

Авіація сил оборони минулої доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три – по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Ракетні війська та артилерія вразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, п'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях та станцію РЕБ ворога.

Міжнародні відносини

Питання про передання Україні далекобійних ракет ATACMS знаходиться на розгляді президента США Байдена і рішення щодо нього поки немає, сказав радник із національної безпеки Білого дому Салліван.

Після довгих дебатів Болгарія передає Україні 100 БТР, які 40 років припадають пилом на складах.

Україна

23 липня фонд Притули проведе аукціон, на якому можна буде придбати знамениту карту "розділу Росії" з кабінету голови ГУР Буданова. Кошти від продажу підуть на розвідувальні комплекси БПЛА для ГУР.

Світ

Прокуратура ПАР отримала ордер на арешт Путіна на випадок, якщо той приїде.

В ізраїльському сегменті соціальних мереж Twitter та Telegram поширюються фейкові новини російського виробництва. То група, що діє за завданням Росії та її спецслужб, поширює скріни з підробленими статтями на івриті під логотипом існуючих ізраїльських порталів та за підписом реальних ізраїльських журналістів, але з хибним змістом. Завдання хакерів – посіяти дезінформацію та плутанину, а то й розбрат в ізраїльському суспільстві.

У відповідь на чергові "історичні" претензії російського диктатора Володимира Путіна до сусідніх країн у Польщі заявили, що "жалюгідний зануда з Кремля" знову бреше. Про це написав у Twitter уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарин.

Занепад ерефії

У Москві в п'ятницю був затриманий колишній учасник бойових дій в Україні та відставний офіцер ФСБ Стрєлков (Гіркін), суд за клопотанням слідства вирішив відправити його до СІЗО у кримінальній справі про заклики до екстремізму. З початку війни проти України у 2022 році Стрєлков жорстко критикував військове та політичне керівництво Росії.

Колаборант крючков опублікував для водіїв та пасажирів алгоритм дій на Кримському мосту у разі оголошення сигналу тривоги.

Мелітопольщина

Наші  війська вдарили по центру смт. Роздольне Криму. Зруйновано ресторан «Білий лебідь».

Жителі Запорізької області задоволені якістю відремонтованих окупантами доріг. Вони зараз підготовлюють дорогу, яку роблять від Мелітополя до Чонгара. Буде добре іздити до українського Криму. Оксамитовий сезон.




Схожі новини: