У Дніпрі посадовиця «Укрзалізниці» готувала повітряний удар рф по логістичних шляхах ЗСУ

Переглядів: 481

20 липня 2023 12:06

У Дніпрі посадовиця «Укрзалізниці» готувала повітряний удар рф по логістичних шляхах ЗСУ фото

Зловмисниця збирала розвіддані про місця базування ЗСУ на території обласного центру.

Служба безпеки України повідомила, що у Дніпрі затримали ще одну інформаторку російських окупантів, якою виявилась посадовиця місцевого підрозділу «Укрзалізниці». Жінку ворог залучив до співпраці на початку цього року. Про це пише Судово-юридична газета.

Зазначається, що за вказівкою російського куратора вона збирала розвіддані про місця базування ЗСУ на території обласного центру.

«Розвідінформація потрібна була рашистам для підготовки прицільних повітряних атак по стратегічно важливих об’єктах транспортної інфраструктури України.

Втім, співробітники СБУ спрацювали на випередження і завадили реалізації ворожих планів – зловмисницю було своєчасно викрито і затримано за місцем її проживання», - сказано у повідомленні на офіційному сайті спецслужби.

За даними слідства, інформаторка рф була на «прямому» зв’язку з кадровим російським військовим, який перебував на тимчасово окупованій частині Донеччини.

Для збору розвідданих жінка об’їжджала місто на громадському транспорті й приховано робила фото українських об’єктів.

Під час обшуку за місцем проживання затриманої виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російським «куратором».

Зловмисниці вже повідомили про підозру. Наразі вона знаходиться під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Жінці загрожує до 8 років тюрми.

 




Схожі новини: