Український паспорт увійшов до топ-30 "найсильніших" у світі

Переглядів: 458

19 липня 2023 13:00

Український паспорт увійшов до топ-30 найсильніших у світі фото

Незважаючи на війну, український паспорт увійшов до 30 найкращих. Наш паспорт у міжнародному рейтингу Henley & Partners піднявся на 4 позиції.

Цей рейтинг консалтингової компанії з питань громадянства та проживання Henley & Partners (The Henley Passport Index) був оприлюднений у вівторок, 18 липня. Про це пише DW Україна.

За результатами дослідження, український паспорт наразі посідає 30 сходинку серед 103 позицій. Він ділить цю позицію з Гренадою та Сент-Люсією. Станом на зараз з українським паспортом можна в'їхати без віз до 146 країн, що на дві більше, ніж минулого В 2022 році український закордонний паспорт посів 34 позицію з 112.

Лідером рейтингу став Сінгапур, громадяни якого мають безвізовий доступ до 193 із 227 країн світу. Ця держава вперше за п'ять років обійшла Японію.

Протягом тривалого часу у рейтингу домінували країни Азії, однак тепер перші сходинки рейтингу займають європейські країни. Німеччина, Італія та Іспанія піднялися на друге місце з безвізовим доступом до 190 напрямків, тоді як Японія та Південна Корея посіли третє місце. Третє місце також у Австрії, Люксембурга, Фінляндії, Франції, Швеції.

З 2018 року індекс паспортів оновлюється щоквартально. Експерти аналізують візові правила понад 200 країн і територій. Позиція країни в рейтингу визначається кількістю держав, куди її громадяни можуть в'їжджати без попереднього оформлення віз або з візою після прибуття.

Компанія Henley & Partners складає цей рейтинг з 2006 року. Свою нинішню назву він отримав у 2018 році.




Схожі новини: